Λίγο πριν το 1950 ο Ευστράτιος Πετικίδης άρχισε να ασχολείται με την επιπλοποιία. Με μεράκι κι αγάπη για το έπιπλο άρχισε να κατασκευάζει έπιπλα, ντουλάπια και οτιδήποτε ξύλινο κάνοντας τα σπίτια της Κορινθίας πιο ζεστά.

Με το ξυλουργείο κατάφερε τις δύσκολες εποχές του ’50 και του ’60 να μεγαλώσει τους δύο του γιούς. Ο κόσμος τον εμπιστευόταν γιατί απλά ήταν καλός μάστορας. Την τέχνη αυτή την μετέδωσε και στην επόμενη γενιά, στον γιό του Παναγιώτη.

Τη δεκαετία του ΄70 πατέρας και γιός κατασκευάζουν έπιπλα με την τεχνογνωσία του πατέρα και τη φρεσκάδα του γιού. Το 1980 μαζί με τον ερχομό και της δεύτερης κόρης του Παναγιώτη φτιάχτηκε το μαγαζί ορόσημο στην Κόρινθο στην περιοχή του συνοικισμού.

Στο κατάστημα των 2 ορόφων υπήρχαν έπιπλα ποιότητας με την υπογραφή ΠΕΤΙΚΙΔΗ ενώ το υπόγειο παρέμενε ο χώρος που κατασκευάζουν έπιπλα. Κάπου στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ο Ευστράτιος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και η επιχείρηση περνάει ολοκληρωτικά στον Παναγιώτη.

Με τη βοήθεια και την στήριξη της συζύγου του συνεχίζει η ανοδική πορεία της επιχείρησης. Το 1993 η επιχείρηση επεκτείνεται σε ένα ακόμα τριώροφο κατάστημα στην ίδια περιοχή. Μεγάλη ποικιλία αλλά πάντα ποιοτικό έπιπλο λόγω της γνώσης στην κατασκευή του καλού επίπλου.

Το 2000 το ΕΠΙΠΛΟ ΠΕΤΙΚΙΔΗΣ αποκτά έναν ακόμα συνεργάτη.Ένα από τα δυο κορίτσια που έπαιζαν στο ξυλουργείο του παππού και του μπαμπά είναι έτοιμο για την συνέχεια της επιχείρησης. Η Σοφία επιστρέφει στην Κόρινθο μετά τις σπουδές της πάνω στην διακόσμηση και αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και με ειδικότητα στον σχεδιασμό επίπλου.

Η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει τη τεχνογνωσία αλλά και τις φρέσκες ιδέες. Δίνει παροχές στον κάθε πελάτη δωρεάν όπως η διαμόρφωση του χώρου τους και ειδικές κατασκευές εντελώς δωρεάν. Η εξέλιξη έρχεται το 2007 όταν είναι πια έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις στον Ισθμό της Κορίνθου. Ένα σύγχρονο κατάστημα με εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ έκτασης 2000τμ. Στο κατάστημα αυτό είναι έντονη η αγάπη για το καλό έπιπλο που ο Ευστράτιος έχει μεταγγίσει και στις επόμενες γενιές αλλά και όλες οι τάσεις του σύγχρονου design στο έπιπλο και το διακοσμητικό. ΠΕΤΙΚΙΔΗΣ… 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΠΙΠΛΟ!

Οι Εγκαταστάσεις μας